Pages

15.03.2009

Sevcan TAHTACI - Gitar Resitali - 2009


Tarih: 23.03.2009; Saat: 16.00; Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (Sosyal Bilimler Enstitüsü – Oditoryum Salonu) Fındıklı

PROGRAM
J. S. BACH................................Suite IV
-Prelud
-Loure
-Gigue
E. SAINZ DE LA MAZA................................-Campanas Del Alba
F. MORENO TORROBA................................-Sonatina
H. VILLA-LOBOS................................-Choros No:I
V. LINDSEY-CLARK................................-Song of the last Souls
N. KOSHKIN ................................-Usher Vals
......

İzmir doğumlu gitarist, Müziğe 12 yaşında mandolin ve org çalarak başladı. 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak gitar çalışmalarına Öğr.Gör. Kadircan Özdemir ile başladı.

Bugüne kadar birçok gitar sanatçısının masterclass’larına aktif katılarak çalışma olanağı buldu. ( Andrew YORK, Dale KAVANAGH, Emanuele SEGRE, Thomas KARSTENS, Jose VITORES, Massimo Delle CESE, Martin Maria KRUGER, Johannes MÖLLER, Mattew MCLALISTER,Cem KÜÇÜMEN, Kağan KORAD ve Kürşad TERCİ )

Solo konserlerinin yanı sıra oda müziği kapsamında Duo ve Trio olarak konserler verip, Ege Gitar Üçlüsü’nün bir üyesi olarak 3.-4. Uluslararası Ordu Gitar Festivali, 7. ODTÜ Uluslararası Klasik Gitar Festivaline çağırılarak birçok konser verdi; 9.ODTÜ Uluslararası Klasik Gitar Festivali ve İnönü Üniversitesi 1. Uluslararası Gitar Günlerinde ustalık derslerine aktif olarak katıldı.
2008 yılının Haziran ayında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar sanat dalı, Öğr.Gör.Kadircan Özdemir’in öğrencisi olarak mezun oldu.


Klasik gitar çalışmalarının dışında Flamenko Gitar çalışmalarını Doç.Dr. M. Safa YEPREM ile sürdürmekte olan sanatçı, şu anda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Yüksek Lisans öğrenimini Yrd. Doç. Soner EGESEL ile sürdürmektedir.

0 yorum: